Belső Védelmi Terv gyakorlat az ÁTI DEPO Szajol Telephelyen

October 27, 2016

 

A szajoli telephelyünkön Belső Védelmi Terv gyakorlatot folytattunk le, melyen részt vett a Szolnoki Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 
A cél az volt, hogy a hatóság ellenőrizze: a veszélyes üzem kategóriába tartozó telepünkön a belső védelmi terv megfelel-e a jogszabályi előírásoknak. 
A szakemberek továbbá vizsgálták, hogy egy katasztrófahelyzet esetén zökkenőmentesen működik-e az alsó küszöbértékű telepünkön a beavatkozás. Megfelelő-e a riasztás, tájékoztatás, az elsődleges beavatkozó szerveknek (szajoli dolgozókból képzett létesítményi tűzoltók) helyzetértékelése, felkészültsége. Az esetleges beavatkozás feladatainak végrehajtását megfelelő módon tudják-e kezelni.
A gyakorlat a következő volt:
•    A feltételezés szerint az egyik ammónium-nitrát tároló raktárban tűz ütött ki, a beavatkozás során egy ember balesetet  szenvedett.
•    A beavatkozók értesítették a hivatásos szerveket és a sérültet a Mentők kiérkezéséig megfelelő ellátásban részesítették.
•    A létesítményi tűzoltók pedig a megfelelő eszközökkel és felszereléssel sikeresen megkezdték a tűz lokalizálását, a Hivatásos Tűzoltóság kiérkezéséig.
A végrehajtott gyakorlatot Klemann László Szolnoki Iparbiztonsági Főfelügyelő Úr vezetésével sikeresnek minősítettek.
 

 

 

Please reload

Featured Posts

Home Office Értesítés Beszállítóink részére

March 16, 2020

1/10
Please reload

Recent Posts

February 21, 2019

Please reload

Archive
Follow Us
Please reload

Search By Tags