Újabb sikeres Belső Védelmi Terv gyakorlat az ÁTI DEPO Szajol telephelyen

November 7, 2017

Szajoli alsó küszöbértékű telepünkön immáron harmadjára folytattunk le Belső Védelmi Terv gyakorlatot, melyen képviseltette magát  a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 
Ismét bizonyítanunk kellett, hogy belső védelmi tervünk alapján megfelelünk a jogszabályi előírásoknak, valamint a veszélyes tevékenység végzéséhez rendelkezünk megfelelő erő,- eszköz szükséglettel.
A szakemberek vizsgálták, hogy egy esetleges, nem várt esemény bekövetkezése során a katasztrófahelyzet elhárítására tett intézkedések rugalmasak, hatékonyan működnek-e. 
A beavatkozás végrehajtását megfelelő módon és időben végrehajtottak-e a mentésben részt vevő munkavállalók.  
A feltételezés szerint a fűtési propán-bután gáz párologtatóján az egyik alkatrész eltörött. A törés hatására leváló alkatrész sebességének és ütközésének köszönhetően szikra keletkezett, mely a kiáramló gázt meggyújtotta és fáklyaégés következett be.
A beavatkozók sikeresen végrehajtották riasztási értesítési feladatokat. A belső riasztási láncnak megfelelően a kiürítés zökkenőmentesen zajlott, valamint a hivatásos szervek gyors értesítésnek köszönhetően megfelelő időben kiérkeztek a telepre. 
A telepi Mentési törzs a megfelelő eszközökkel és felszereléssekkel a párologtató áramtalanítása után védősugár kíséretében elzárták a párologtató gáz utánpótlását. Sikeresen megkezdték a tűz lokalizálását a Hivatásos Tűzoltóság kiérkezéséig, majd együttesen befejezték a műveletet, megfékezték a továbbterjedést. 
A kiérkező Hatóság mozgó laborja elvégezte a szükséges gázkoncentráció méréseket, mely megnyugtató értékekkel zárult. 
A végrehajtott gyakorlatot a Hatóság Klemann László Jász-Nagykun-Szolnoki Megyei Iparbiztonsági főfelügyelő Úr vezetésével sikeresnek minősítette.
 

Please reload

Featured Posts

Home Office Értesítés Beszállítóink részére

March 16, 2020

1/10
Please reload

Recent Posts

February 21, 2019

Please reload

Archive
Follow Us
Please reload

Search By Tags