top of page

ARANYOKLEVÉL az ÁTI DEPO Közraktározási Zrt. részére

Az ÁTI DEPO Közraktározási Zrt. részére az intézmény minőségirányítással kapcsolatos elkötelezettsége elismeréseként a Magyar Szabványügyi Testület ügyvezető igazgatója 2021. június 28-ai dátummal aranyoklevelet adományozott.

Aranyoklevelet azok a szervezetek kaphatnak, amelyek irányítási rendszerüket eredményesen működtetik és fejlesztik, valamint tanúsítványukat legalább 12 éven keresztül tartják fenn a Magyar Szabványügyi Testületnél.

Az aranyoklevelek adományozásával az MSZT célja, hogy köszönetet mondjon az elkötelezett szervezeteknek és ösztönözze minden tanúsított ügyfelét arra, hogy a változó körülményekhez igazodva fokozzák az irányítási rendszerek eredményességét.

Az ÁTI DEPO Közraktározási Zrt. kiemelt értékként kezeli a minőséget, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa végzett tevékenység folyamatosan megfeleljen az állandóan változó igényeknek és elvárásoknak.

Tanúsított ügyfelünk Magyarország egyik legnagyobb raktárkapacitásával rendelkező logisztikai szolgáltatója, a brit többségi tulajdonú Interag Holding tagja. Jelenleg 163 000 m2-en, főleg raklapos áruval és gabona tárolásával (összesen 245 000 tonna kapacitás), illetve rakodásával foglalkozik.

A Magyar Szabványügyi Testület először 2004-ben tanúsította az ÁTI DEPO Közraktározási Zrt. minőségirányítási rendszerét. A szervezet 2018-ban kiterjesztette a tanúsítást integrált irányítási rendszerére, így az MSZT-nél jelenleg az MSZ EN ISO 9001:2015, az MSZ EN ISO 14001:2015, az MSZ EN ISO 50001:2019 szabványoknak és a 2014. EURÓPAI TAKARMÁNYGYÁRTÓK ÚTMUTATÓJA (EFMC) előírás szerinti GMP-rendszernek való megfelelőség igazolásával rendelkezik.

Az ÁTI DEPO Közraktározási Zrt. irányítási rendszerének tanúsított alkalmazási területe:

Raktározási és logisztikai szolgáltatás (elosztási és beszállítói logisztika; gabonalogisztika, kikötői szolgáltatás, közvámraktározás, közraktározás), bérbeadás.

A megújító audit során az auditcsoport-vezető többek között a szervezet alábbi erősségeit emelte ki:

 • A vezetőség és a munkatársak elkötelezettsége az integrált irányítási rendszer (IIR) működtetésére és fenntartására.

 • Folyamatos törekvés a vevői elégedettség javítására.

 • Ügyfélkapcsolatok ápolása, a vevői követelmények azonosítása (látens is).

 • A szolgáltatási folyamatok dokumentálása, jó gyakorlat.

 • A papírmentes iroda szemlélet kialakítása, az elektronikus dokumentumkezelés lehetőségei (DMSOne iktatórendszer, Intranet).

 • Folyamatos vezetői kontroll biztosítása és belső kapcsolattartás a munkatársakkal.

 • Az érdekelt felek és igényeik felmérése és meghatározása (megrendelések növekedése).

 • Kockázatalapú gondolkodás a szerződéskötések során (MIR területén).

 • A központ és a telephelyek belső auditjelentésének részletessége.

 • A cég folyamatos fejlesztésének elősegítése a helyesbítő tevékenység nagyobb arányú dokumentálásával.

 • A megfigyeléshez és méréshez szükséges erőforrások kezelése.

Az MSZT ezúton is gratulál az ÁTI DEPO Közraktározási Zrt. vezetőinek és munkatársainak a sikeres megújító audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Forrás: https://prod.mszt.hu/hu-hu/tanusitas/hirek/2021/07/aranyoklevel-kiadasa-az-ati-depo-zrt-reszere


0 megtekintés

Comments


Kiemelt híreink
Korábbi hírek
Archív
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page